تغذیهی سالم از نظر هر کسی تعریف متفاوتی دارد. بعضی از مردم عدم مصرف فستفود و مصرف میوه و سبزیجات بیشتر را به عنوان تغذیهی سالم میشناسند و عدهای دیگر مصرف همه نوع مواد غذایی را تغذیهی سالم میدانند. بعضی هم به دلیل محدودیتهای پزشکی یا آلرژی به مواد خوراکی مختلف تعریف متفاوتی از تغذیهی سالم دارند. پس میبینید که هیچ تعریف دقیقی برای سبک زندگی با تغذیهی سالم وجود ندارد و هرکسی بر اساس نیازهای خود آن را تعریف میکند.
امروز در دیجیکالا مگ میخواهیم با هم تغذیهی سالم را براساس نیاز بدن را بررسی کرده و ۳ توصیهی تغذیهای از طرف متخصصان را با هم بخوانیم.
تغذیهی سالم به چه معناست؟
همانطور که اشاره کردیم تغذیهی سالم تعریفهای متفاوتی دارد. در دورهای پیروی از دستورهای غذایی تغذیهای و انجام تمام کارها براساس کتابهای تغذیه به معنای دنبال کردن برنامهی تغذیهی سالم بود. پس از آن تغییر در میزان کربوهیدرات دریافتی به این سبک از تغذیه اضافه شد. بعد از مدتی بدنی زیبا و متناسب به یکی از نشانههای افراد با تغذیهی سالم تبدیل شد و در نتیجه رژیمهای غذایی سالم به سمت کاهش وزن هدایت شدند.
با تمام اینها باید بدانید که تغذیهی سالم فقط به معنای تامین مواد مغذی برای بدن، کاهش وزن و سختگیری در این مورد نیست. تعادل کلید تغذیهی سالم و شاد بودن با غذاهای مصرفی است. ما باید در هر وعدهی غذایی از همهی گروههای غذایی مصرف کنیم و هیچ کدام را به طور کامل حذف نکنیم. با اندازهگیری مقدار آنها، مصرف پروتئینهای گیاهی به جای پروتئینهای حیوانی و جایگزین کردن کربوهیدراتهای ساده به جای کربوهیدراتهای پیچیده میتوانیم به این تعادل برسیم.
البته این به معنای حذف بعضی از خوراکیها از برنامهی غذایی نیست. شما میتوانید همه چیز، حتی فستفود و شیرینی، مصرف کنید اما اعتدال را کرده و به اندازه مصرف کنید. رسیدن به این تعادل یک شبه اتفاق نمیافتد و باید برای آن تمرین کنید. تا وقتی به صدای بدنتان گوش دهید و نیازهایش را برآورده کنید میتوانید به معنای واقعی تغذیهی سالم داشته باشید.