سلامت ناخن

۸ ویتامین و خوراکی طبیعی برای استحکام و سلامت ناخن‌

ناخن‌ها درباره‌ی سلامت بدن حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. مشکلاتی که برای ناخن‌ها پیش می‌آید می‌تواند نشان‌دهنده‌ی مشکلات داخلی یا کمبود برخی مواد و ویتامین‌ها در بدن باشد. استحکام ناخن نه تنها برای زیبایی اهمیت دارد، بلکه نشان‌دهنده‌ی سلامت کلی بدن شما و نشانه‌ای از داشتن رژیم غذایی سالم است. برای اینکه ناخن‌های سالم و محکم و زیبایی داشته باشید، ادامه‌ی مطلب را در دیجی‌کالا مگ دنبال کنید.

ارتباط مواد غذایی و استحکام ناخن و سلامت آن‌ها

 

بافت ناخن از بستر ناخن رشد می‌کند. ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی که بستر ناخن از بدن دریافت می‌کند، به رشد، تشکیل و استحکام ناخن‌ها کمک می‌کند. هر تغییری در ظاهر ناخن مثلا تغییر در بافت، تغییر در شکل و رنگ ناخن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده‌ی کمبود یک ماده‌ی مغذی در بدن باشد. برای داشتن ناخن‌های محکم و سالم، علاوه بر اینکه می‌توانید ناخن را از بیرون مراقبت و رسیدگی کنید باید با تغذیه‌ی مناسب، مواد مغذی لازم را هم برای آن تأمین کنید.

مواد مغذی و ویتامین‌های مفید برای استحکام ناخن

مواد مغذی و ویتامین‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم برای رشد و استحکام ناخن ضروری هستند. کمبود این مواد مغذی می‌تواند باعث تغییر در ظاهر و بافت ناخن شود. اگر ناخن‌های شکننده و حساسی دارید، این مواد مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

۱. بیوتین

بیوتین یک ویتامین ب کمپلکس است که با نام ویتامین B7 یا ویتامین H هم شناخته می‌شود.

این ویتامین کمک می‌کند که سلول‌های سالم رشد کنند و متابولیسم اسیدهای آمینه‌ی تولیدکننده‌ی پروتئین که برای رشد ناخن ضروری است، بهبود پیدا می‌کند. غذاهای غنی از بیوتین و مکمل‌های این ویتامین می‌توانند باعث شوند که ناخن‌های محکم‌تری داشته باشید و ناخن‌های شکننده را درمان می‌کنند. تحقیقات متعددی، تأثیرات بیوتین در سلامت و استحکام ناخن‌ را ثابت کرده است.

یک تحقیق که روی ۳۵ نفر مبتلا به شکنندگی ناخن انجام شد نشان داد که مصرف ۲٫۵ میلی‌گرم بیوتین در روز برای مدت شش هفته تا هفت ماه می‌تواند آثار و نشانه‌های این مشکل را تا ۶۳ درصد بهبود دهد.

کمبود این ویتامین معمولا بسیار نادر است و برای بیوتین مقدار روزانه‌ی توصیه‌شده وجود ندارد اما مقداری که برای بزرگسالان توسط پزشکان توصیه می‌شود ۳۰ میکروگرم در روز است.

بیوتین بیشتر از همه در جگر پیدا می‌شود ولی می‌توانید از طریق مصرف زرده‌ی تخم‌مرغ، محصولات لبنی، ماهی سالمون، آووکادو، سیب‌زمینی شیرین، انواع مغزها و آجیل، دانه‌ها و حتی گل‌کلم هم بیوتین لازم بدن را تأمین کنید.

کمبود بیوتین بسیار نادر است اما مصرف بیوتین از طریق مواد غذایی و مکمل‌ها به افزایش استحکام ناخن‌ها کمک می‌کند و رشد ناخن را بهبود می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *